Verificări la cei care au adoptat animale de companie, în Arad

În această săptămână, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Supraveghere Comunitară, au demarat controale privind respectarea condițiilor de îngrijire a animalelor adoptate de către persoanele în îngrijirea cărora acestea se află.
 
Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, deținătorii de animale au obligația de a asigura aplicarea normelor sanitare veterinare și de zooigienă privind adăpostirea, hrănirea, îngrijirea, reproducția, exploatarea, protecția și bunăstarea animalelor. Totodată, au obligația de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de acestea, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, de a nu le abandona și/sau izgoni, respectiv de a îngriji și trata în mod corespunzător un animal bolnav sau rănit.
 
 În acest sens, au fost verificați 21 deținători de câini adoptați de la Adăpostul situat pe strada Calea Bodrogului, pe linia respectării dispozițiilor actului normativ sus menționat, privind obligația deținătorilor de animale de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă:
– un adăpost corespunzător;
– hrană și apă suficiente;
– posibilitatea de mișcare suficientă;
– îngrijire și atenție;
– asistență medicală.
 
În urma verificărilor, polițiștii locali au constatat că deținătorii animalelor adoptate de la Adăpostul de câini respectă obligațiile cerute de lege, asigurându-le acestora condiții optime de trai.
 
Prezența echipajelor DGPL Arad a vizat, totodată, descurajarea săvârșirii faptelor de natură contravențională. Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare.
Menționăm că de la începutul anului până în prezent au fost adoptați 779 de câini de diferite rase, predominantă fiind rasa comună.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.