Violența domestică, un fenomen îngrijorător

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și cei ai Compartimentului de Informare și Relații Publice, împreună cu inspectori din cadrul DGASPC, au desfășurat o activitate educativ-preventivă la Centrul de Criză, situat pe str.Udrea, din municipiul Arad.

Această activitate a avut scopul de a informa femeile victime ale violenței domestice despre cauzele și consecințele acestui fenonen, despre efectele violenței asupra minorilor, precum și despre alte aspecte ce țin de fenomenul violenței domestice.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad au mai prezentat câteva aspecte din Legea nr. 174/2018, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, condițiile pentru emiterea Ordinului de protecție provizoriu, formele violenței (verbală, fizică) precum și modalitățile de prevenire a acestora.

Activitățile desfășurate au avut un feed-back pozitiv din partea tuturor celor prezenți, care au subliniat nevoia de informare asupra acestui fenomen.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.