Vremea se schimbă radical: unde va ninge ca în povești în luna aprilie

Vremea surprinde din nou în România. După zile de căldură aproape estivală, cu temperaturi care au depășit 30 de grade Celsius, o schimbare dramatică de vreme este pe cale să se întâmple. Un front atmosferic rece va traversa țara începând cu mijlocul acestei săptămâni, aducând un val de frig neobișnuit pentru perioada aceasta a anului.

În anumite zone din țară sunt anunțate ninsori

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a confirmat, la un post TV, că, de miercuri, temperaturile vor începe să scadă semnificativ în întreaga țară.

„De marți, vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade. Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a anunțat specialistul ANM, Elena Mateescu.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște. Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni de la ANM: Când vin ploile

La altitudini de peste 1200 de metri, precipitațiile vor lua forma lapoviței și a zăpezii, iar ninsori trecătoare sunt posibile chiar și la altitudini mai joase, între 800 și 1000 de metri. Acest fenomen este neobișnuit pentru această perioadă a anului, subliniind capriciile naturii.

Cum va fi vremea în weekend

Sfârșitul de săptămână aduce perspective și mai sumbre, cu un ciclon ce ar putea afecta regiunile montane, aducând ninsori abundente și intensificând fenomenele meteo deja severe.

În văi și depresiuni, temperaturile nocturne ar putea scădea sub limita de îngheț, ceea ce ar putea afecta vegetația și culturile agricole care sunt în plină dezvoltare la această dată.

Deși vremea va rămâne rece și instabilă în weekend, există indicii că temperaturile vor începe să crească ușor de săptămâna viitoare. Totuși, meteorologii avertizează că vremea schimbătoare ar putea persista până la sfârșitul lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.