Zilele Aradului 2022, la ora bilanțului: peste 40.000 de participanți

Zilele Aradului 2022, la ora bilanțului: peste 40.000 de participanți în cele 10 zile de sărbătoare ale oraşului!
 
Cu toate că oficial ediția din acest an a Zilelor Aradului s-a încheiat, odată cu concertul Filarmonicii arădene și a Irinei Baianț din fața Palatului Administrativ, organizatorii au hotărât ca unul dintre evenimentele incluse în programul ediției din acest an a Zilelor Aradului să continue inclusiv săptămâna aceasta. Este vorba despre Picnic Festival, evenimentul culinar din Parcul Mihai Eminescu, care s-a bucurat de un aflux mare de vizitatori pe toată durata sărbătorii orașului. Cifrele ne spun însă că nu a fost singurul eveniment pe gustul arădenilor.
 
Estimările organizatorilor, Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură, spun că la manifestările organizate în centrul orașului, în Parcurile Eminescu și Sfânta Maria din Micălaca, dar și în instituțiile de cultură și cartierele municipiului au fost prezenți peste 40.000 de participanți.
 
Cu un buget mai mic decât cel alocat anul trecut zilelor orașului (461.000 lei față de 477.581 lei în 2021, respectiv 1.145.905 lei în 2018 și 1.220.424 în 2019), în ciuda vremii nefavorabile din prima parte a săptămânii trecute, Zilele Aradului au reușit să strângă anul acesta un număr mai mare de participanți decât anul trecut (30.000 de participanți) și s-a apropiat de cifrele înregistrate în anii 2018 și 2019.
 
Călin Bibarț: „Am luat ca reper anii anteriori pandemiei, când la Zilele Aradului am avut o prezență între 40 și 50.000 de participanți. Sunt fericit că am reușit să facem evenimente frumoase, pe placul arădenilor care au venit în număr mare. Fără îndoială că cei doi ani de restricții impuse de pandemie și-au pus amprenta pe comportamentul lor, care iată azi trăiesc mult mai intens aceste momente și participă în număr mare la ele. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât cu un buget sub jumătatea edițiilor organizate înainte de pandemie am reușit să organizăm evenimente deosebite, apelând foarte mult la sponsori cărora le mulțumesc public că au fost alături de comunitate, că s-au implicat financiar sau sub o formă sau alta. Au fost evenimente frumoase de care ne vom aminti cu plăcere și ca întotdeaauna atunci când încheiem un eveniment, facem bilanțul și ne gândim la următoarele. „
 
Agenda evenimentelor toamnei include JAZZAR, festivalul internațional dedicat jazzului în weekendul 9-11 septembrie 2022, o săptămână mai târziu Gala Open Air, iar la mijlocul lunii octombrie este programat Festivalul Vinului, un alt eveniment cu tradiție în municipiu.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.