90% din timpul inspectorilor DSP Arad, folosit cu amenzile pentru PLF, sute au fost contestate

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad folosesc 90% din timpul alocat muncii doar pentru aplicarea amenzilor celor care nu au completat formularul de localizare a pasagerilor după intrarea în România (PLF), iar aproape 600 de procese verbale au fost contestate deja în instanţă.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că doar în perioada 1 – 31 ianuarie au fost scrise 2.800 de procese verbale de sancţionare cu amendă pentru necompletarea PLF, în valoare totală de 8,4 milioane de lei.

„Este o problemă foarte mare pentru noi faptul că activitatea de bază a inspectorilor este blocată cu amenzile PLF, adică 90% din timpul lor de lucru. Avem 12 inspectori care ar trebui să facă cu totul altceva, să verifice condiţiile igienico-sanitare la furnizorii de servicii medicale”, a spus Horea Timiş.

El a precizat că de câteva zile valoarea amenzii minime a scăzut de la 1.000 la 500 de lei, cu posibilitatea plăţii a jumătate din sumă în 15 zile, adică 250 de lei.

La mijlocul lunii ianuarie, conducerea DSP Arad a apelat la voluntari pentru a putea face faţă numărului mare de amenzi aplicate pentru necompletarea PFL, dar în prezent foloseşte doar proprii angajaţi pentru acest lucru.

Reprezentanţii Tribunalului Arad au declarat, pentru AGERPRES, că până vineri erau depuse 580 de contestaţii împotriva proceselor verbale de contravenţie şi că zilnic sunt înregistrate astfel de acţiuni. 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.