Arad: Bărbatul care a ucis fetiţa de 4 ani a concubinei sale şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei

Bărbatul de 23 de ani care în toamna anului trecut a ucis fetiţa de patru ani a concubinei sale, iar apoi a incendiat cadavrul lângă un cimitir din municipiul Arad, a apărut vineri pentru prima dată în faţa instanţei Tribunalului Arad în procesul de fond şi a recunoscut că a lovit fetiţa provocând decesul, dar a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte.

Mama fetiţei cere daune morale de un milion de euro.

Şedinţa de judecată nu a fost publică, însă avocatul mamei fetiţei ucise a declarat, pentru AGERPRES, că inculpatul a cerut procedură simplificată, prin recunoaşterea faptelor.

„Deşi a cerut procedură simplificată, susţine în continuare că a fost un accident, că i-a dat doar o palmă fetiţei. El susţine că nu a dorit să o omoare şi cere schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat avocata Oana Lăzărescu.

Conform sursei citate, judecătorul a păstrat încadrarea faptei ca omor iar soluţia va fi pronunţată în 4 martie.

Mama Antoniei, fetiţa ucisă, s-a constituit parte civilă şi cere în nume propriu daune de un milion de euro, în calitate de reprezentant legal al fratelui victimei, în vârstă de trei ani. De asemenea, tatăl natural al Antoniei cere daune morale de 500.000 de euro.

Cadavrul fetiţei a fost descoperit în 31 octombrie 2021, în apropierea unui cimitir din municipiul Arad, corpul fiind ars parţial. Descoperirea a fost făcută de un bărbat care îşi plimba câinele, care a anunţat autorităţile.

Anchetatorii au efectuat portretul robot el fetiţei şi l-au dat publicităţii, pentru a încerca să identifice victima. O persoană a sunat la 112, indicând cine este victima, astfel că anchetatorii au descins la adresa familiei şi l-au ridicat pe concubinul mamei victimei, în timp ce femeia se afla în spital. Iniţial, suspectul a spus că fetiţa a decedat în mod accidental când îi făcea baie. Ar fi căzut şi s-ar fi lovit la cap, iar el s-ar fi speriat şi ar fi aruncat cadavrul pe câmp, dar iniţial a susţinut că nu l-a incendiat. Ulterior, bărbatul a spus că a lovit-o pe copilă într-un moment de furie, pentru că aceasta l-ar fi deranjat, iar fata a căzut şi s-a lovit la cap, ceea ce ar fi provocat decesul. Bărbatul a mai spus că a ars cadavrul pe câmp.

Anchetatorii au stabilit că tânărul a fost drogat în momentul săvârşirii faptelor şi că fetiţa nu a fost supusă vreunui abuz sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.