Arad: AUDIO Câteva mii de petarde, confiscate de către polițiștii din Arad, iar o firmă a fost amendată, din același motiv, cu 10.000 lei

Câteva mii de petarde au fost confiscate decătre polițiștii din Arad, iar o firmă a fost amendată, din același motiv, cu 10.000 lei.

Conform purtătorului de cuvânt al POliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii arădeni au efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe controale în piețele din municipiu, pentru depistarea celor care comercializează articole pirotehnice. Astfel, la data de 27 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat o femeie de 42 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare 3.100 petarde, fără a deține nicio autorizație de comercializare de articole pirotehnice. Pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comercializarea de articole pirotehnice, fără drept, petardele fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 126/1995, pentru îndeplinirea de activități de manipulare a articolelor pirotehnice prin intermediari neautorizați”.

„La data de 29 decemebrie, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat, în Piața Mihai Viteazul, o arădeancă de 40 de ani, în timp ce oferea spre comercializare dintr-un autoturism peste 700 bucăți articole pirotehnice (petarde și artificii). Pe numele acesteia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni pirotehnice, fără drept, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al POliției Arad, Claudia Iuga.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului de cuvânt al POliției Arad, Claudia Iuga.

Polițiștii continuă cercetările în aceste cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.