Arad: AUDIO Cea mai nouă premieră a Teatrului din Arad, „Scufița Verde”, deschide Fesitvalului Internațional de Teatru Clasic

Cea mai nouă premieră a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, „Scufița Verde”, deschide cea de-a 25-a ediție a Fesitvalului Internațional de Teatru Clasic.

Imagine
O montare inspirată și îndrăzneață. O întâmplare teatrală care trebuie să își găsească loc în agenda oricărui iubitor de teatru, spune conduceea teatrului din Arad despre spectacolul semnat decătre Ștefan Lupu și scris de Claudiu Sfirschi Lăudat.
Noul proiect îi aduce pe aceeași scenă pe actorii: Zoltan Lovas, Cecilia Lucanu-Donat, Alina Vasiljiević, Oana Kun, Angela Petrean Varjasi, Robert Pavicsits, Carmen Vlaga Bogdan, Andrei Elek, Ștefan Statnic, Marian Parfeni și Carmen Butariu. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Ștefan Lupu, scenografia – cea a lui Adrian Damian, în vreme ce costumele sunt realizate de Bianca Ilonca și Veronica Tomoș. Echipa artistică este completată de Cosmin Blaga – asistent regie și coregrafie, Alexandra Lupeș –asistență decor, Mihai Dobre – sound creation, Hybrid Lab- video&led design, Lucian Moga – light design și Iana Willkofer- make-up artist.
„Am scris textul în joacă – joaca unui adult -, dar și cu un gând serios: că nu e vorba (doar) despre o poveste cu totul inocentă, ci (și) despre un comentariu pe marginea inițierii în viața adultă. Fantasme, proiecții și nevoia de a spune povești – la orice vârstă – se regăsesc dedesubtul fiecărei scene a spectacolului, invitând atât la joacă, cât și la gânduri mai serioase. Sunt extrem de bucuros că textul meu a încăput pe mâna unui lup talentat – Ștefan Lupu – și a unei echipe la fel de talentate și de minunate. Haideți să visăm și să ne jucăm împreună!”, spune autorul textului, Claudiu Sfirschi Lăudat, în cadrul unui comunicat de presă al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad.
„Îmi place să spun că spectacolul „Scufița Verde” este un spectacol… diferit. Și asta pentru că am reușit, zic eu, să combin actoria cu dansul în așa fel încât să ajung la un rezultat organic. Avem dans, dans contemporan, avem actorie, text și peste toate acestea, o imagine puternică, imagine creată cu ajutorul luminilor, al instalației de leduri, al proiecțiilor, al costumelor, dar și al coregrafiei prin care am creat adevărate tablouri vivante”, a declarat  regizorul și coregraful spectacolului, Ștefan Lupu.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a directorului Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, Bogdan Costea.

Spectatolul nu e recomandat persoanelor sub 14 ani

Premiera cu „Scufița Verde”, are loc sâmbătă, 9 noiembrie, pe scena mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, cu începere de la ora 19.00.
Atenție, însă spectacolul este recomandat spectatorilor peste 14 ani.

13 spectacole și 2 concerte

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU CLASIC ARAD, care cuprinde 13 specotale și 2 concerte, are loc în perioada 9-18 noiembrie 2019. Manifestarea aduce la Arad cele mai importante teatre din țară, dar și producții din Ungaria și Serbia.
Sursa foto: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.