Arad: AUDIO VIDEO Momentul în care pirotehniștii ISU Arad transportă grenada ce prezenta pericol de explozie

Misiunea pe care pirotehniștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au avut, marți, în parcul Europa din centrul municipiului Arad, s-a încheiat cu bine.

ARADCU 00 MUNITIE ISU ARAD MA19NOV

Arad: AUDIO VIDEO Momentul în care pirotehniștii ISU Arad transportă grenada ce prezenta pericol de explozieMisiunea pe care pirotehniștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au avut, marți, în parcul Europa din centrul municipiului Arad, s-a încheiat cu bine."Echipa pirotehnică a reușit asigurarea grenadei și ridicarea în condiții de siguranță. Muniția va fi transportată și distrusă în poligonul de la Felnac", a declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 19 noiembrie 2019

„Echipa pirotehnică a reușit asigurarea grenadei și ridicarea în condiții de siguranță. Muniția va fi transportată și distrusă în poligonul de la Felnac”, a declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Vă reamintim că a fost pericol de explozie în centrul Aradului.  25 de cartușe de infanterie și o grenadă, care prezenta pericol de explozie, au fost descoperite, luni, într-un parc din centrul municipiului Arad, acțiunea fiind în desfășurare și marți, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „în urma unui apel la 112, echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat pe malul Mureșului, in zona parcului Europa, unde doi minori au găsit pe malul râului 2 tuburi de cartușe. Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă și a mai descoperit 23 cartușe de infanterie diferite calibre și o grenadă de mână defensivă. Muniția provine din cel de al II lea Război Mondial”.

„Grenada de mână defensivă, îngropată jumătate în pământ, nu are cuiul de siguranță și prezintă pericol la ridicare. A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice  de la ISU ALBA. Pe timpul nopții zona a fost delimitată și păzită de către poliție. În urma cercetărilor executate de către echipa pirotehnică a luat decizia asigurării zonei, extragerea grenade din pământ cu ajutorul unui a dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m”, a mai declarat, marți dimineață, purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.