Arad: AUDIO VIDEO Multipla campioană europeană la tenis de masă, Daniela Dodean Monteiro, cetăţean de onoare al Aradului. Când are loc ceremonia

Multipla campioană europeană la tenis de masă, Daniela Dodean Monteiro, va primi titlul de cetăţean de onoare al Aradului, a anuțat primăria.

Propunerea a fost făcută decătre Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, care arată în referatul ce a însoţit proiectul propus votului că Daniela Dodean-Monteiro merită recompensată pentru ‘contribuţia adusă la dezvoltarea sportului arădean de mare performanţă’.
Proiectul a fost votat, miercuri, în Consiliul Local al Municipiului Arad.
„Titlul va fi oferit în cadru festiv în prima parte a lunii decembrie, când sportiva va veni în Arad”, a declarat primarul Călin Bibarț.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația primarulu municipiului Arad, Călin Bibarț.

Pe data de 1 octombrie, cunoscuta sportivă a postat pe contul ei de Facebook un mesaj la propunerea Primăriei Municipiului Arad.
Legitimată la CSM Arad din 1995, sportiva are un palmares de invidiat, cu nu mai puţin de cinci titluri europene: două cu echipa, două la dublu feminin şi unul la dublu mixt.  În vârstă de 31 de ani, Daniela Dodean Monteiro a declarat că este încântată că va deveni cetăţean de onoare al oraşului natal, mai ales că, spune ea, momentul retragerii din activitatea sportivă de performanţă nu este departe.
După 26 de ani în care a practicat tenisul de masa, Daniela Dodean Monteiro priveşte cu încredere spre viitor şi nu exclude ca fiica sa Lara, în vârstă de 4 ani, să îi calce pe urme. Sportiva este căsătorită, din 2013, cu portughezul Joao Monteiro (36 de ani), şi el multiplu campion european şi mondial la tenis de masă. Cei doi au fost campioni europeni la dublu mixt în 2016, la Budapesta, când au devenit primul cuplu de sportivi căsătoriţi care si-a adjudecat titlul continental.
Palmaresul Danielei Dodean Monteiro cuprinde douăsprezece medalii la Campionatele Europene, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi două de bronz. La Jocurile Europene de la Minsk, din 2019, a cucerit medalia de argint cu echipa. Sportiva a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice: Beijing (2008), Londra (2012) şi Rio (2016).
La JO de la Beijing s-a clasat pe locul al 7-lea în proba pe echipe, în vreme ce în competiţia de simplu a ajuns până în turul al treilea atât la JO de la Londra, cât şi la JO de la Rio.

Sursa foto-video: Daniela Dodean Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.