Arad: Câteva sute de elevi află, miercuri, ce înseamnă să lucreze la muzeu, printre exponate extrem de valoroase și vechi de mii de ani

Colocviul Național „Științe muzeale. Oportunități de formare profesională”, are loc miercuri, la Muzeul de Artă Arad, între orele 10.00-14.00.

Cu această ocazie, câteva sute de elevi află miercuri ce înseamnă să lucreze la muzeu, printre exponate extrem de valoroase și vechi de mii de ani.
La evenimentul, care este organizat decătre Complexul Muzeal Arad, sunt invitate cadre didactice universitare și specialiști din domeniul muzeal de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea Națională de Arte București.
Conform managerului Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga, „expozițiile și evenimentele culturale pentru public reprezintă doar un segment al muncii specialiștilor din muzeu. Pentru valorificarea și promovarea patrimoniului, în muzeu se desfășoară o muncă mai puțin cunoscută vizitatorilor – cercetarea și munca de restaurare a bunurilor muzeale”.
„Acest proiect educațional s-a născut din ideea de a le oferi elevilor arădeni, viitori studenți, posibilitatea de a se documenta și familiariza cu o serie de specializări, cum ar fi muzeologie, istorie, arheologie, antropologie, restaurare sau design, necesare celor care își desfășoară activitatea într-un muzeu”, a mai declarat managerul Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga.
La manifestare participă peste 400 de elevi din liceele arădene: Colegiul de arte ”Sabin Drăgoi” Arad, Liceul Tehnologic ”Francisc Neuman” Arad, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad, Liceul Tehnologic ”Ștefan Hell” Sântana, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Colegiul Economic Arad, Colegiul Național ”Moise Nicoară” Arad, Liceul Tehnologic ”Iuliu Moldovan” Arad, Colegiul Particular „Vasile Goldiș” Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.