Arad: Concursul gastronomic internațional „Pomana Porcului, duminică, în oraşul Pecica din judeţul Arad 

Concursul gastronomic „Pomana Porcului Pecica” va avea loc duminică 29 decembrie în oraşul Pecica din judeţul Arad. Ajunsă la cea de a 10a ediţie.

Imagine

Pomana Porcului, începe la ora 8:00 cu întâlnirea echipelor din tara si Ungaria, urmată cu deschiderea oficială, după care preoţii vor ţine o scurtă slujbă de mulţumire pentru hrana obţinută după un an de muncă. Apoi urmează sacrificarea porcilor, care se va face prin asomare de către un specialist.

Publicul poate sa asiste la concurs încă de la prima oră, la momentul sacrificării animalelor, dar şi la procesul de preparare a produselor
tradiţionale. Spectatorii vor fi serviţi, la ora 10, cu un mic dejun gratuit, cozonaci, ceai, vin sau ţuică fiartă. Pe la 14, pecicanii şi musafirii prezenţi pot gusta, contra cost, din mâncarea preparată la ceaun, în timp ce juriul va puncta produsele tradiţionale (cârnaţi, caltaboşi, jumări).

Conform primarului orașului Pecica, Petru Antal, de data aceasta se va pune accent pe pregătirea în mod tradiţional a bucatelor specifice.

Evenimentul va avea loc în spatele halei agroalimentare. Concursul se va termina la orele prânzului cu jurizarea produselor realizate de echipe, spectatorii având ocazia să guste din cârnaţi, caltaboşi, jumări. Sunt pregătite câteva sute de porţii gustoase.

În competiție intră 5 echipaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.