Peste 27.000 de contracte de muncă au fost închise în primele zile ale lunii aprilie, în judeţul Arad, dintrecare 16.000 reprezintă persoane trimise în şomaj tehnic, iar 11.000 în şomaj clasic, au confirmat, luni, AJOFM Arad și ITM Arad.

Directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş, a declarat că instituția primește zilnic „sute de e-mail-uri privind solicitări referitoare la şomajul tehnic” începând cu 1 aprilie, însă 70% dintre formulare sunt completate greşit şi e nevoie de corectură.

Autoritățile fac verificări încrucişate privind exactitatea datelor din formulare, descoperindu-se şi situaţii în care au solicitat şomaj tehnic persoane care nici nu erau angajate.

Volumul de muncă este uriaş în această perioadă, iar la AJOFM Arad se lucrează cu mai puţin de 20 de persoane, în condiţiile în care 12 sunt în concediu medical.

AJOFM nu a realizat deocamdată o situaţie statistică exactă cu dosarele de şomaj tehnic depuse, directorul instituţiei, Marinel Henteș, precizând că cifrele pe care le deţine sunt primite de la ITM şi sunt valabile pentru la încheirea zilei de vineri, cifre pe care șefa ITM Arad, Ecaterina Isac, le-a confirmat luni.