Arad: Primul eveniment în cadrul acordului de înfrățire Arad-Betleem, locul în care s-au născut Iisus și Regele David. Cartea „Pelerini în Țara Sfântă”, scrisă de către Gabriela Baddour, care s-a născut în Arad

Primul eveniment în cadrul acordului de înfrățire Arad-Betleem, locul în care s-au născut Iisus și Regele David, a avut loc la Primăria municipiului Arad, cu ocazia lansării cărții „Pelerini în Țara Sfântă”, scrisă de către Gabriela Baddour, care s-a născut în Arad. 

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Volumul, un ghid autorizat pentru întreg ansamblul „Locurilor Sfinte”, este pentru arădeanca Gabriela Baddour o carte de suflet, care, mai ales acum când suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, ar putea reprezenta un cadou special pentru cei care au vizitat locurile sfinte sau își doresc să facă acest lucru.

Gabriela Baddour s-a născut la Arad la 1 decembrie 1961, de Ziua Națională a României. Este stabilită definitiv pe Pământul Făgăduinței din decembrie 1988, prin căsătoria cu un medic palestinian din Betleem. Cu studii filologice în România și a artelor la Glasgow în Anglia, Gabriela Baddour lucrează ca și ghid turistic, dar scrie și poezie și proză. Primul volum de poezie Desfrunzirea de taină, a apărut în România la Editura Litera în anul 1982.

Lansarea de carte a avut loc în prezența primarului Aradului, Călin Bibarț, a viceprimarului Ionel Bulbuc, a episcopului vicar al Arhiepiscopiei Aradului, PS Emilian Crișanul și a unui public numeros.

Betleem, primele referiri istorice apar încă din jurul anului 1.400 î.e.n.

Municipiul Betleem este primul oraș palestinian înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și va fi în anul 2020 Capitala Culturii Arabe, o inițiativă sprijinită de UNESCO.  Are circa 26.000 de locuitori, iar primele referiri istorice apar încă din jurul anului 1.400 î.e.n. Betleem este în Cisiordania, situat la 10 km sud de Ierusalim.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.