Autoritățile din Arad au găsit o soluție de moment pentru a se putea ridica deșeurile menajere din cele 24 de localități, în care gunoiul nu a mai fost ridicat de câteva săptămâni, din cauza companiei care câștigase licitația organizată decătre Consiliul Județean Arad.

Pentru că prima măsură, prin care, luni, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cerea ADI-Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor să desemneze de urgență un operator temporar nu a fost pus în aplicare de câteva zile, Consiliul s-a reunit vineri din nou și a venit cu o nouă variantă.

Conform prefectului Florentina Horgea, vineri, s-a votat completarea articolului 2 al hotărârii CJSU din data de 1 iulie cu un nou articol, în care se prevede că „Până la delegarea temporară a serviciului de către ADI-SIGD către un operator autorizat, unitățile administrativ-teritoriale din zonele 2 și 5, membre ale ADI-SIGD, vor lua toate măsurile legale ce se impun în vederea evitării unor situații care să afecteze starea de sănătate a populației sau care să provoace poluarea excesivă a mediului, dar fără a afecta în vreun fel proiectul”.

Drept urmare, începând din acest moment, primăriile pot lua propriile măsuri pentru colectarea deșeurilor, fără a afecta prevederile din proiectul european, până când ADI-SIGD va delega temporar serviciul către un oeprator autorizat. Delegarea temporară va dura până la finalizarea unei noi licitații pentru atribuirea serviciului de colectare și transport al deșeurilor din zonele 2 și 5.

Probleme sunt în 24 de localități din zonele Chișineu-Criș și Lipova.
În masterplanul de deșeuri, realizat cu fonduri europene, județul Arad este împărțit în 5 zone.

Sursa foto: Prefectura Arad Facebook