Coloana de camioane formată pe autostrada A1 înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II depăşeşte 25 de kilometri, conform reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, care informează că şi pe DN 79A, între Vărşand şi Chişineu-Criş, este o coloană de automarfare pe o distanţă de peste 20 de kilometri.

Sute de camioane care se îndreaptă spre graniţa cu Ungaria stau în coloană, care ajunge de la frontieră până în zona oraşului Pecica.

Reprezentanţii DRDP Timişoara au declarat că şoferii de camioane aflaţi pe autostradă au transmis imagini în care se vede pe sistemele de navigaţie că stau în coloană la o distanţă de 25 – 26 kilometri de graniţă.

Echipaje ale Poliţiei Autostrăzi se află pe tot traseul dintre municipiul Arad şi PTF Nădlac II, pentru a se asigura că TIR-urile staţionează pe banda de urgenţă şi nu sunt şoferi care ies din coloană pentru a încerca să se bage în faţă, situaţii întâlnite în trecut şi care au generat blocaje în trafic.

De asemenea, înainte de PTF Vărşand, TIR-urile aşteaptă pe o lungime de peste 20 kilometri, pe DN 79A, până în zona oraşului Chişineu-Criş.

Coloane de camioane s-au format înainte de principalele puncte de trecere a frontierei din vestul ţării după ce Ungaria a ridicat, luni seară, restricţia de circulaţie pentru automarfare. Ţara vecină a impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de joia trecută, ora 23,00, până vineri, ora 23,00, şi de sâmbătă ora 23,00, până luni ora 23,00

Sursa: Realitatea de Arad