În continuarea cercetărilor efectuate cu privire la tâlhăria din data de 21/22 Noiembrie 2020, procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus, la data de 5 aprilie, reținerea unui agent șef de poliție din cadrul Poliției Orașului Pâncota, în vârstă de 41 de ani.

Magistrații Judecătoriei Ineu au admis propunerea procurorilor, cel în cauză fiind arestat preventiv.

Polițistul a fost suspendat din funcție, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale și luării măsurilor preventive.

Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de  la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Arad