Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că intervalul de aplicare al tratamentelor de dezinsecţie se va desfăşura în perioada: 16 – 26 mai 2023 (ținând cont de prognoza meteo pentru acest interval, s-a luat în considerare ziua de luni 22 mai).
 
Se continuă acțiunile de dezinsecție din acest an în municipiul Arad cu tratament antilarvar, delarvizare (larvicidare) şi tratament împotriva căpușelor.
 
Tratamentul terestru antilarvar (delarvizare) presupune distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale insectelor (în special ţânţari) și se va desfășura pe timp de zi, începând cu ora 06:30 până la finalizare într-una din zilele intervalului precizat mai sus. Acest tratament se va aplica prin pulverizare în sistem (U)LV / atomizare manuală / cu echipamente specifice, pe zonele/fâșiile de pe malurile Râului Mureș, de la malul lacurilor (Pădurice – Lac), a bălților temporare și/sau permanente (Homocul Mic, Homocul Mare), a canalelor deschise (Mureșel, Ier, Țiganca), parcuri și zone de agrement cu vegetație, terenuri virane și în general toate zonele umede cu vegetație de pe raza Municipiului Arad.
 
În aceeaşi zi se va aplica și tratamentul terestru împotriva căpușelor, care se va aplica în zonele verzi din parcuri, zone de agrement precum și în zone reclamate ca fiind posibile focare.
 
Produsele folosite sunt: pentru tratamentul antilarvar: VectoBac WG şi pentru tratamentul împotriva căpușelor: Deltatim Plus. Acestea nu prezintă niciun pericol pentru populație, animale domestice/sălbatice și nici pentru mediu, ambele substanțe fiind avizate de Ministerul Sănătăţii.
 
Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează aceste soluții pentru a evita eventualele incidente neplăcute.
 
Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Arad şi S.C. DD Chim S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.
 
În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.

Sursa: Realitatea de Arad