Nereguli descoperite de DSP la o școală din județul Arad

 Direcția de Sănătate Publică Arad  a început o serie de controale în unități de învățământ din județ. O echipă de inspectori sanitari supervizată de către directorul instituției s-a deplasat pe teren în a doua zi de școală. S-a constatat că există primării pentru care școala și elevii nu par să reprezinte o prioritate. Una dintre ele este cea din orașul Nădlac.
 
Anul școlar a început și la Nădlac dar cu școala fără avize din partea Direcției de Sănătate Publică. Întrucât unitatea a făcut modificări în structură , aceasta a fost obligată, conform legii, să depună documentația pentru autorizația sanitară până la începutul anului școlar, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ca urmare, fiind o unitate neautorizată în evidențele Direcției de Sănătate Publică Arad, s-a decis trimiterea unei echipe de inspectori sanitari.
 
Astfel, controlul echipei din cadrul DSP Arad a descoperit situația reală la Nădlac. Printre nereguli, s-a constatat că pentru întreaga unitate școlară, care deține 10 corpuri de clădiri, au fost achiziționate produse biocide în cantitate insuficientă, raportat la cantitățile prevăzute de normele igienico- sanitare (9 flacoane de un 1 litru cu substanțe dezinfectante). În plus, la grădinița cu program prelungit, iarba din curte era netăiată, existând riscul infectării cu virusul Borrelia transmis de mușcătura de căpușe, copiii jucându-se prin buruieni. De asemenea în interiorul grădiniței s-a găsit igrasie, păianjeni și mizerie. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli asemănătoare și la grădinița cu program normal, acolo constatându-se de asemenea și lipsa codificării pe ustensilele de curățenie, și anume că nu este voie să se folosească același mop peste tot.
 
Pentru a justifica aceste nereguli, a fost invocată lipsa de personal, dar de fapt pare a fi o lipsă de interes față de copii. Unitatea școlară a primit o amendă de 5.000 de lei  și un termen de 30 de zile pentru a-și obține autorizările.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.