Rata de promovabilitate a Bacalaureatului, în Arad, ușor mai mare decât media pe țară

În Arad, rata de promovare la Bac 2022 a fost de 74,7% și un singur candidat a reușit să obțină media 10. 

Primele rezultate la examenele de Bacalaureat 2022 în Arad s-au afișat pe site-ul Ministerului Educației-bacalaureat.edu.o, pe site-ul Inspectoratului Județean Arad și la avizierul liceului în care s-a organizat examenul.

Media la bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele scrise.

Notele de la examenele de la Bacalaureat 2022 sunt importante pentru absolvenți, deoarece în funcție de media obținută se pot înscrie la facultate. Mai mult decât atât, dacă absolvenții au obținut o medie mare la Bac și au o medie generală mare a anilor de studii liceale se pot înscrie la facultate pe un loc la buget.

Astfel, la unele instituții de învățământ, media de bac are o pondere de 50% sau 70%, iar restul reprezintă media generală din liceu.

Pentru a se respecta legea privind protecția datelor personale, rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2022 vor fi anonimizate.

Anonimizarea rezultatelor se face pe baza unui cod unic atribuit fiecărui elev la prima probă scrisă de la Bacalaureat.

Codul unic este de forma AR0000, unde primele litere reprezintă indicativul județului în care se dă examenul.

Candidații vor folosi codul unic în momentul în care vor să-și identifice notele afișate la avizierele liceelor și notele afișate pe site-ul edu.ro.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.