Tone de gunoaie descoperite de Garda de Mediu la marginea Pădurii Ceala, din Arad

Comisarii Gărzii de Mediu din Arad au descoperit cantităţi mari de gunoaie abandonate pe malul râului Mureş, unele dintre deşeuri fiind chiar la intrarea în Pădurea Ceala, la marginea unei piste de biciclete de pe strada Mărului din municipiu, Primăria Arad primind termen pentru a face curăţenie.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad au declarat că deşeurile descoperite la controale făcute luni şi marţi ocupă o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

„S-au făcut inspecţii de mediu în zonele cunoscute ca fiind cu probleme privind depozitarea ilegală a deşeurilor din intravilanul municipiului Arad. Au fost constatate abandonate, pe strada Mărului şi in zona Balastierei Micălaca, pe o suprafaţă totală de aproximativ 1000 de metri pătraţi, deşeuri amestecate provenind din dezmembrări auto, deşeuri voluminoase (saltele, mobilier), ambalaje din plastic, deşeuri municipale amestecate. A fost dispusă măsura salubrizării de către Primăria Arad până la 1 iulie a zonelor afectate, precum şi intensificarea monitorizării acestor zone. Neîndeplinirea măsurilor duce la aplicarea sancţiunii prevăzute de OUG 195/2005 – privind protecţia mediului, respectiv amendă de la 50.000 la 100.000 lei”, a transmis Garda de Mediu Arad.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat că în zonă se aruncă periodic deşeuri, mai multe persoane fiind prinse şi amendate de către poliţiştii locali.

„Poliţia Locală va notifica operatorul de salubritate stradală în vederea igienizării terenului şi va organiza noi acţiuni de pândă pentru a surprinde în fapt pe cei care şi-au făcut un obicei din a deversa deşeuri în zona străzii Mărului sau în alte zone ale oraşului”, a declarat Ralu Cotrău.

La începutul anului, Garda de Mediu a găsit – tot pe strada Mărului, în apropiere de Pădurea Ceala şi de râul Mureş – aproximativ 50 de tone de deşeuri abandonate. Primăria Arad primise un termen de 60 de zile pentru ridicarea acestora

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.