Casă în flăcări după ce proprietarul a adormit cu țigara aprinsă

Pompierii militari arădeni au intervenit  pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Șimand după ce proprietarul a adormit, lăsând o țigară aprinsă. 

Incendiul a fost anunțat prin numărul unic 112  de către o vecină care a observat flăcările iar la fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari ai Detașamentului Ineu-Garda 2 Chișineu-Criș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 8 subofițeri. 

Din fericire proprietarul s-a trezit la timp, a observat flăcările și s-a autoevacuat în condiții de siguranță înainte ca forțele de intervenție să ajungă. 

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul unei încăperi, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, cu posibilitate de propagare la restul casei. 

Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, salvând astfel casa. 

În urma flăcărilor au ars mobilierul și materialele textile dintr-o încăpere iar pereții casei au fost degradați. 

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al judeţului Arad reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
 
Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;

Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de țigări;

Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;

Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu;

Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.