Semnul cel mai important al corpului tău pe care să nu-l ignori – Apare cu o zi înainte de o criză cardiacă fatală

Cercetătorii britanici au descoperit că pot fi evitate crizele cardiace mortale dacă se recunosc semnalele transmise de organism cu doar o zi înainte de eveniment. Aceștia au identificat deja simptomele cu rol de avertisment asociate cu un stop cardiac iminent. Nu sunt aceleași și la femei, și la bărbați.

 

Semnale ce anuță atacul de cord, diferite la femei și la bărbați – Nou studiu al britanicilor

Cercetătorii din Marea Britanie au anunțat că există câteva semne, diferite la bărbați și femei, care anunță o criză de inimă înainte cu mai multe ore de producerea acesteia. Aceștia au identificat simptomele de avertizare asociate cu un stop cardiac brusc iminent.

Este vorba de un semn neobișnuit dar evident, caracteristic problemelor cardiace pe care le are cineva fără să știe. Organismul lansează avertismentul înainte cu o zi de declanșarea unui atac de cord ce se poate încheia cu un deces.

Un nou studiu arată că 50% dintre pacienții bolnavi de inimă care au avut un atac de cord au avut simptome fizice cu o zi înainte. Specialiștii avertizează însă că semnele sunt diferite în cazul femeilor față de cel al bărbaților. Și chiar dacă apar cu o zi înainte de declanșarea crizei cardiace, acestea sunt evidente potrivit cercetătorilor americani de la Institutul Inimii Sumit din Cedars-Sinai, Los Angeles.

Acest prim semn înaintea unor crize cardiace este legat de respirație și de dureri la nivelul sternului. Astfel, femeile sunt mai predispuse să se confrunte cu dificultăți de respirație, iar bărbații au mai multe șanse să se plângă de dureri în piept, susțin cercetătorii, potrivit studiilor.

Totuși mai sunt și alte semne de avertizare, mai puțin frecvente, ce au fost observate și de femei, și de bărbați:

– Activitate asemănătoare crizelor;
– Transpirația anormală.

În plus, alte semne pe care le puteți recunoaște cu ușurință și reprezintă o etapă importantă în evaluarea medicală făcută de specialiștii în cardiologie pentru evitarea unei crize cardiace. Astfel, cu aceste informații, medicii pot preveni atacurile cardiace bruște, fatale în proporție de până la 90 la sută din cazuri.

Cum pot fi prevenite atacurile de cord mortale –  Semnul ce apare cu o zi înainte de un atac de cord

„Exploatarea simptomelor de avertizare pentru a efectua un triaj eficient pentru cei care trebuie să sune la 911 ar putea duce la o intervenție timpurie și la prevenirea unei morți iminente. Descoperirile noastre ar putea duce la o nouă paradigmă pentru prevenirea morții cardiace subite”, a declarat Summet Chugh, cercetătorul principal ce s-a ocupat de studiu.

Echipa acestuia a analizat datele din două studii despre stopul cardiac din două state: California și Oregon, care au inclus pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 85 de ani. Cercetătorii au analizat și persoanele care au avut semne de avertizare similare, dar care nu au suferit un stop cardiac.

Pacienții care observă un semn de avertizare și apelează la serviciile de urgență înainte de a se prăbuși în urma unui stop cardiac brusc au de cinci ori mai multe șanse de supraviețuire, au reamintit cercetătorii. Și, de aceea este foarte important să fie cunoscute primele semne înainte de declanșarea unei crize mortale de inimă.

„Simptomele de avertizare sunt promițătoare pentru prezicerea unui stop cardiac subit iminent, dar ar putea fi nevoie să fie completate cu caracteristici suplimentare pentru a maximiza puterea de predicție”, au mai explicat autorii studiului.

Durerea toracică, dispneea, diaforeza și activitatea asemănătoare convulsiilor au fost semnificativ mai frecvente în rândul pacienților cu stop cardiac brusc, arată studiul publicat în revista de specialitate britanică The Lancet.

Simptomele care au fost semnificativ mai frecvente în rândul celor din grupul de control al participanților la studiu, predominante pentru 20 la sută dintre aceștia, au mai precizat cercetătorii.

Simptomele frecventeau fost următoarele:

– greața sau vărsăturile

– slăbiciunea, amețelile

– simptomele abdominale (adică durere sau disconfort)

– palpitațiile au fost, de asemenea, mai frecvente în rândul celor din grupul de control (grup martor, față de care se fac măsurătorile), dar s-au manifestat într-o proporție mai mică, de 5%.

Sursa: doctorulzilei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.